29-07-05

Day 2 Hartford, Ct - Worchester, Ma

Dag 2

Rustig opgestaan en ontbijt in het hotel, dit was in de prijs inbegrepen. Nadien alles terug in de wagen geladen.

Bij het winkelen gisterenavond vonden nog geen isomo - koelbox dus dat moesten we vandaag nog aankopen en daardoor konden we onze voorraad drankjes niet koud zetten.

We vertrokken rond 9.30 richting Hartford, een kleine 15 km van het hotel. Alles was duidelijk aangegeven en zonder problemen vonden we een parkeerplaats aan het State Capitol. De schoonheid van het gebouw viel ons meteen op dus dat moesten we zeker van dichtbij gaan bekijken. We hadden echter nog een ander probleempje : bij het opzetten van ons fototoestel stelden we vast dat de batterijen leeg waren dus op zoek naar batterijen voor we op bezoek konden in het State Capitol. Te voet trokken we door het centrum van de stad en in de buurt van het 'Old State Capitol' vonden we een winkelcentrum. De batterijen waren snel gevonden en omdat we nu toch in de buurt waren gingen we eerst een kijkje nemen in het 'Old Capitol'. Aan de hand van de geschiedenis van het gebouw, gebouwd rond 1650, kregen we een rondleiding door de geschiedenis van Amerika. Interresant om nog wat geschiedenis bij te leren. Het gebouw was volledig hersteld in zijn oude glorie en op de bovenste verdieping troffen we een rariteitenmuseum aan, waar enkel foto's genomen werden.

Terug op weg naar het State Capitol, ons vertrekpunt van deze morgen viel het ons op dat het stadje toch wel een mooie uitstraling had. We passeerden toevallig ook voorbij het Hardford Fire Department Headquarter. Voor het State Capitol bevindt zich een uitgestrekt park wat de uitstraling van het gebouw nog meer ten goede komt. Ook binnen in het gebouw, dat dateert van 1850 was heel netjes afgewerkt en alles lag te blinken. We deden een niet begeleide toer in het gebouw en liepen van de Senaat naar het Huis van Afgevaardigden waarna we uiteindelijk in de kelderverdieping waar we in het personeelsrestaurant ons middagmaal gebruikten. Kip met rijst, mmmm..........

Na de maaltijd kreeg ik van de dames de toestemming om toch maar even binnen te springen in het Fire Department HQ. Ik had de afgelopen weken al geprobeerd om via mail de nodige contacten te leggen voor de Fireobservers maar tot nog toe geen antwoord. Ben dan maar tot daar gelopen en heb aangeklopt, mezelf voorgesteld en gevraagd of er één van de chief's daar was. Op dat moment gaat hun alarm af en voor ik het weet zit ik bij in de wagen van de dienstdoende officier op weg naar een oproep een paar straten verder. Schijnbaar een brandoproep aan een kleine winkel waar in de ventilatieopening van de kelder een weggeworpen sigaret voor wat commotie heeft gezorgd. 2 ladderwagens en drie autopompen zijn al aanwezig als wij toekomen, maar na de eerste verkenning wordt alles vrijgegeven en keren de meeste voertuigen terug naar de kazerne.

Ook wij keren terug en ondertussen heb ik aan Senior Shift Commander Carlos M Huertas de doelstellingen van onze VZW toegelicht. Hij is onmiddelijk entoesiast en als we terug binnenrijden in de kazerne is daar juist de 2e commandant die inderdaad zegt dat hij mijn mails al heeft zien passeren, en dat ze er nu zeker eens zullen over nadenken om ons verzoek in te willigen. Carlos belooft me dat hij zeker zal proberen om een goed woordje voor ons te doen. Afwachten dus, maar het klinkt in ieder geval veel belovend. Ik krijg nog een t-shirt van Carlos en moet dan verdergaan, mijn dames zitten te wachten aan het capitool. We besluiten om nog even, langs het huis van Mark Twain te gaan, maar bezoeken enkel de museumshop en vertrekken dan uit Hartford.

2 uren rijden en een stop aan een lokale ijskreemboer later komen we aan ons hotel in Worchester, Ma. Ja, weer een staat verder, voor Kitty staat de teller ondertussen op 30. Deze avond slapen we in de Hollyday Inn, 't ziet er mooi uit aan de buitenkant, maar heeft toch al zijn beste tijd gehad, voor een Holliday Inn. Maar ja, we hoeven niet te klagen, via Hotwire deden we weer een koopje van 59$. En aan de overkant van de straat is de ene winkel naast de ander.

Geen internet op de kamer deze avond, wel wireless in de lobby van het Hotel. Heb nog geen wireless kaart dus ik weet al wat ik moet gaan kopen deze avond. Heb het verhaaltje offline ingetypt en zal het straks op de blog gaan plaatsen.

We hebben ondertussen ook al gaan dineren, 2x Chicken Salad en voor mij Steak met Aardappel in de pel.

Nog wat TV kijken en morgen vroeg op. We willen op tijd vertrekken omdat we via Providence, Rhode Island naar Boston willen rijden en er is onderweg nog veel te zien.

Morgenavond zitten we voor drie dagen in de Boston Park Plaza.

Op de foto ons werkpaard voor de komende 2 weken, Chevy Malibu

De groetjes en tot later.


03:13 Gepost door Vanlookjes op reis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Chance Verdome hé, 't moet weeral lukken dat er juist nen brand binnenkomt en da ge dan nog eens mee moogt gaan ook! Dat is pas chance hebben!

Ondertussen ben ik uw verslag met veel plezier aan 't lezen en het doet aan mij enkel nog meer zin krijgen, dat het maar rap oktober is!

Gepost door: Farstripes | 29-07-05

De commentaren zijn gesloten.