30-07-05

dag3 : Worchester - Providence - Boston

Hallo, we zijn er geraakt.
 
Deze morgen op tijd vertrokken, zo rond half acht en via de binnenwegen doorgereden naar Providence. Da's in Rhode Island, de kleinste staat van de states denk ik, zo ongeveer de helft van Belgie.60 x 75 km ongeveer, en dat voor 1 miljoen inwoners.
Met de ochtenfile mee de stad ingereden en rond half negen zaten we in een kleine lokale diner aan't ontbijt. Lekker, zo'n portie aardappelen van 's morgens vroeg.
Daarna nog even gaan tanken met de wagen (prijs benzine is hier 2$35 per gallon (4 liter)).
Onze eerste stopplaats, hoe kan het ook anders 'the state capitol'. Iets minder spectaculair dan gisteren, maar het was weer de moeite. Van onze gids in het capitol kregen we de tip om eens langs de Riverwalk te wandelen om zo een mooi zicht te krijgen van downtown Providence.
We konden de wagen vlakbij parkeren in een super shopping centrum dus dat was ook al geregeld. Is inderdaad een mooie stad, Providence, alhoewel we natuurlijk maar een klein stukje afgewandeld hebben. Voor het  middagmaal terug naar het shopping centre : Chinees van op de foodplaza. Na de lunch konden de dames nog wat shoppen terwijl papa er weer vandoor ging in een poging om nog een juist contact vast te krijgen bij het FD.
Engine 7 was vlakbij dus sprongen we even binnen en maakte met de lt van dienst een introducerend gesprek. Hij zou mijn gegevens doorgeven aan de leiding met bijkomende uitleg en ik heb de gegevens van hun brandweercommandant zodat ik binnenkort eens kan bellen om na te vragen of ze wat zien zitten voor 2007. Afwachten dus.
Daarna terug de wagen in om via de atlantische kustlijn naar Boston te rijden.
We namen de volledige binnen route zodat we konden genieten van de typische omgeving.
Aan de kust was er niet zoveel te zien, en alles is niet altijd bereikbaar omdat het grootste deel van de kustlijn in privé handen is. Iemand die hier een stuk land bezit dat aan de kust grenst is tevens ook eigenaar van dat stuk kust. Hierdoor kan je een groot deel van de kust niet bereiken. Maar ja, we zijn toch tot aan de kust geraakt, en hierdoor zijn we erin geslaagd om na ons bezoek van vorig jaar aan de westkust ter hoogte van Portland , Oregon nu aan de oostkust te staan op een stukje ongerepte natuur.
Daarna werd de richting Boston uitgezet, we hebben geboekt down town
Het boston plaza park hotel : http://www.bostonparkplaza.com/
Ga maar eens kijken, poep chiek is het hier.
Maar eerst moesten we er nog geraken. de meegebrachte wegenkaarten waren niet echt duidelijk, half Boston is opengebroken, en het was echt heel druk toen we toekwamen.
Toen we er dan bijna waren namen we nog eens de verkeerde afrit waardoor we 15 km verder opnieuw moesten beginnen. Maar tweede keer, goede keer. We hebben misschien wel goedkoop geboekt, maar dan profiteren ze wel op een andere manier.
Geboekte kamer heeft maar één bed, en is te klein om een bed bij te plaatsen. Maar voor 20$ opleg kunnen we wel een grotere kamer. Internet is er ook niet maar voor 10$ kan dat ook wel. Wagen parkeren kan ook, maar voor 38$ per nacht. (hebben hem dan maar 2 straten verder geparkeerd voor 18$ per nacht.
We doen dan onze eerste verkenning hier in de buurt, maar keren rond 21 uur al terug en ploffen uitgeput in onze bedjes. Moe maar voldaan, nu nog het verslag even intypen.
dat was het dan weer voor vandaag.
Vermoedelijk blijven we morgen de hele dag in Boston, en wordt het zondag de trip naar Maine. Reacties zijn welkom, dan weten we dat er naar ons gekeken wordt.
Groetjes,
 
Paul, Carola en Kitty


04:03 Gepost door Vanlookjes op reis | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

vanlookjes op reis-wachterke zijn grote kuis Hallokes daar in het verre land van jullie dromen. Goe weer jaja hier rain cats and dogs, en aangezien ik mij een hond wil aanschaffen is dat nog zo slecht nie. Hier grote kuis.. zal maar niet vragen zeker om te komen mee helpen... allllleee met de bibber ga ik hier verder doen..d oe de Yankee's de groeten van mij.. als ze me nog kennen tenminste.. doei
Didier ec Co...

Gepost door: Didier | 30-07-05

weblog gelezen Interessant zo te kunnen volgen wat jullie allemaal meemaken.
En zo heb ik ook kunnen ontdekken dat zelfs in de States de benzineprijs fors gestegen is.
Spijtig dat de fotos van Providence niet clickable zijn.
Groetjes;
n.Johan

Gepost door: Johan Duyck | 30-07-05

spannend,boeiend Hoi allemaal,

Wat leuk verslag zeg en waarschijnlijk weer een stukje veramerikaanst(wat een woord zeg).
Volgens mij de moeite waard om allemaal te zien en te beleven.
Ben benieuwd naar het volgende verhaal.
Het weer is veel beter dan hier bij ons. Regen en regen en water genoeg.
Geniet er maar van het gaat snel voorbij.
Groeten vanuit Westdorpe

Gepost door: An de Theije | 31-07-05

De commentaren zijn gesloten.