04-08-05

Dag 8 - 9 : Niagara Falls

Wegens geen internetverbindig ons reisverhaal met een beetje vertraging :

Voor het eerst geen direct internet aansluiting in het hotel.

Op woensdagmorgen na het ontbijt ging het richting Downtown Albany.

De hoofdstad van de staat New York heeft ons natuurlijk weeral een Capitool te bieden.

En zelfs nog meer. We wisten van ons vorig bezoek hier, in 1997, dat de omgeving van het Capitool volledig volgebouwd was met overheidsgebouwen.

In de jaren 1960 - 1970 werd onder invloed van toenmalig gouverneur Rockefeller de hele omgeving ingenomen door de overheid.

Een gebied van 1 km bij 0,5 km werd volledig volgebouwd, er kwamen voldoende kantoren voor alle 5000 ambtenaren , met aangepast parkeerplaatsen en voldoende plaats voor nog wat memorials en andere culturele gelegenheden. Het resultaat mag gezien worden en is zeker aangenaam en gemakkelijk voor de bezoekers.

Met een gids begonnen we aan het bezoek aan het capitool. De Senatoren en de afgevaardigden moeten enkel in het voorjaar werken dus was alles toegankelijk en konden we rustig rondkijken. Met de interressante uitleg erbij van onze gids hebben we weer wat bij geleerd over de staat en zijn instellingen.

Nadien wandelden we via de ondergrondse doorgang naar het Museum of New York State waar zowat alles over de staat voorgesteld wordt.

Van de eerste inwoners tot de hedendaagse samenleving en de grondstoffen die overal kunnen gevonden worden.

Maar voor ons extra special was de juist geopende tentoonstelling over 9-11 in New York.

Delen van het World trade centre en de verwoeste Engine 6 van de New Yorkse brandweer waren er tentoongesteld en werden verder aangevuld met multi media voorstellingen van de overlevenden en de nagedachtenis aan hen die het niet overleefden. Ook werd de operatie toegelicht die na de instorting er voor zorgde dat alles onderzocht werd om zo veel mogelijk spullen te identificeren. Om even stil van te worden.

Op de middag nog snel een shopping centre binnen om wat eten te zoeken op de foodplaza. Dit tref je meestal in deze grote winkelcentra aan en heeft het voordeel dat je er vanalles te samen vindt, zodat iedereen wel iets naar zijn smaak vindt. Deze middag werd het chinees en pizza.

Dan vertrokken voor onze rit van een kleine 550 km.

Over de highway tegen een gemiddelde snelheid van 75 mph (120 km/u) zodat we rond 19.00 uur in Niagara aankwamen.

Het viel me op dat na de vooral beboste omgeving die we tot nu doorkruist hadden we nu in een meer landbouw achtige omgeving terecht kwamen.

Steeds meer grote maisvelden en de zo typische opslagschuren verschenen in het landschap.

Niet ver van het hotel vonden we een Buffet restaurant, dus dat was ook weer snel beslist.

Voor een vaste prijs van 240 fr kan je aan het buffet aanschuiven zo veel je wil en van een kleine 80 verschillende items kiezen.

Zowel koud (saladbar) als warm (kip - italiaans - mexicaans) als dessert (ijs - fruit - gebak) was er in overvloed.

Het viel ons op dat zelfs het meubilair aangepast was aan het overgrote deel van het klienteel (zeker ruim genoeg)

Daarna inchecken in het hotel, (en het slechte nieuws van geen internet), maar we waren al een beetje verwend denk ik.

We kregen wel tickets aangeboden voor de shuttle naar de watervallen dus om 20.21 stapten we nog op de bus richting Falls.

Twintig minuten later stonden we daar aan het monster van de natuur.

Oorverdovend zie je de massa water er naar beneden storten. adembenemend.

We bleven er nog tot het helemaal donker was alvorens met het busje terug naar het hotel te trekken.

Donderdagmorgen konden we uitslapen.

Na het ontbijt opnieuw met de shuttle tot aan de falls.

Eerst heel de Amerikaanse zijde afgelopen en overal foto's getrokken.

Daarna via de voetgangersbrug naar de Canadese zijde.

Opnieuw was het zicht dat we kregen overweldigend en de ondertussen afgestapte wandelpaden begonnen zijn tol te eisen.

Het was dan ondertussen ook nog eens zo'n kleine 33°c dus tegen 2 uur in de namiddag was het beste eraf. We trokken ons terug aan de Canadese zijde op zoek naar een restaurant (met airco) om even te bekomen.

Daarna sprongen we nog even binnen in de speelzaal van het casino en tegen 15.30 wandelden we terug de United States binnen. Geen probleem deze keer en rond 16.15 waren we terug in het Hotel.

Op 1 km van het hotel waren er nog enkele Factory Stores, Fabriekswinkels waar merkartikelen met tot 60 à 75% korting te koop aangeboden worden. Niet echt onze koopwaar maar we konden er toch enkele koopjes doen. Steeds rekening houden met de inhoud van onze bagage natuurlijk. Na het avondeten kropen we rond 22.00 uur in bed.

 

Vrijdagmorgen rond 7 uur waren we al op weg.

Via Buffalo, waar we even halt hielden voor ontbijt, was onze eerste afspraak voor vandaag the Roosevelt Inaugaral National Historic Site. We hadden er zelf ook geen benul van wat het juist was, maar het had iets te doen met Theodore Roosevelt, de president die bij ons bekend is van de Teddy beer.

Buffalo blijkt een heel belangrijke stad geweest te zijn rond de eeuwwisseling en was in 1901 de plaats waar de wereldtentoonstelling werd gehouden. De reden ook waarom President Mc Kinley op de opening aanwezig was. Tijdens de receptie werd hij echter neergeschoten en hij overleed enkele dagen later. Dat was de reden waarom de Vice President : Theodore Roosevelt daar in Buffalo werd ingezworen en zo de 26e president werd van de States. Onze gids, Marc, wist dat allemaal in detail te vertellen en kon ons ook de link met Belgie en het Amerikaanse presidentschap uitleggen. De moeder van Theodore Roosevelt, genaamd Delano, zou afkomstig zijn uit vlaanderen en droeg daar de familienaam De Lanoy. Interresant om weten toch !!!!!!!

Rond elf uur reden we nog even door het centrum van Buffalo, met zijn prachtige gebouwen uit de glorieze tijd, om dan via de oevers van Lake Erie onze reis verder te zetten. Weer eentje om te onthouden :

We hebben vandaag dus ontbeten in de staat New York, hebben de lunch gebruikt in de staat OHIO en het avondmaal was voor Pensylvania. We zijn extra een beetje rondgereden om Ohio er nog bij te nemen, kwestie van aan
het aantal staten te geraken. Rond 17.00 uur kwamen we dan aan in ons hotel, moesten nog even van kamer verwisselen omdat het internet niet werkte, reden nog even tot aan de rand van de stad om van het fantastische uitzicht over Pittsburgh te genieten. Aan de noordzijde van de stad ben je 150 meter hoger dan de stad zelf en kan je dus over de stad uitkijken. Snel nog wat eten en terug naar het hotel. Verslag intypen en nalezen en naar bed. Morgen staan we voor de laatste keer vroeg op want er staan nog wat km op het programma.

Rond de middag proberen we Harrisburg te bezoeken, de hoofdstad van deze staat21:26 Gepost door Vanlookjes op reis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hallo hey vanlookjes amuseer jullie daar maar goed, want hier is het koud en regenachtig. By the way ook veel werk

Gepost door: mega Dave | 05-08-05

De commentaren zijn gesloten.