07-08-05

Dag 11 : Pittsburgh - Harrisburg - Philadelphia

Dag 11, weer een heel stuk afstand af te leggen doorheen de ganse staat Pennsylvania, een kleine 600 km.
Hotel voor vanavond is Holiday Inn Select Bucks County.
Jullie moeten denken dat we wel gek zijn om elke dag zo'n afstand te willen af leggen, maar het met de wagen doorheen het wisselende landschap trekken, met op de achtergrond een zacht rock liedje is voor ons al een deel van de uitstap. Het steeds weer moeten zoeken naar de juiste weg is dan het tweede aspect dat meespeelt, maar een goed op elkaar afgestemd team zoals wij vindt steeds wat we moeten hebben. Daarom volgen we ook niet altijd de op voorhand uitgestippelde route en proberen we soms op het laatste moment nog hier of daar een 'bezienswaardigheid' mee te pikken.
Vandaag hadden we gepland om zeker langs te gaan in het State Capitol van Pensylvania. Eén van de mooiste was ons beloofd. Maar voor het zover was hadden we al een zijsprongetje gemaakt. Ten eerste omdat de highway's hier soms behoorlijk duur zijn om ze te gebruiken, en ten tweede om toch nog eens iets aparts te zien, werd beslist om de reisroute aan te passen en via Gettysburg naar Harrisburg te rijden.
Gettysburg is in de Amerikaanse geschiedenis een belangrijke plaats omdat daar tijdens de burgeroorlog (lees noord tegen zuid) door de Amerikanen onderling hevig wat afgevochten is op deze battlegrounds. Meerdere duizenden landgenoten brachten elkaar daar om zo rond 1863. Dit wordt met meerdere monumenten, die verspreid staan doorheen de gehele stad, herdacht. Het openluchtmuseum is in feite zo groot dat je er met de wagen doorheen kan rijden. In het weekend zijn er nog altijd re-enactors bezig om u het gevoel van die tijd te geven.
Meer info : http://www.nps.gov/gett/
Net na de middag even de inwendige mens voeden, en wat benzine in de wagen gooien, en we waren weeral klaar voor het tweede deel van de dag. Het State Capitool. Het was inderdaad weer een zeer mooi gebouw van begin 1900, omdat het vorige in 1888 volledig afbrandde. Naar model van het St Pietersplein in Rome, en de Opera in Parijs werd dit staaltje van architectuur opgetrokken in het centrum van Harrisburg. Omdat het weekend was was het gebouw van binnen maar beperkt te bezichtigen zodat onze rondgang er snel opzat.
het volledige verhaal : http://www.legis.state.pa.us/WU01/VC/visitor_info/brown/c...
 
Dan maar binnen in het Pennsylvania state museum
http://www.statemuseumpa.org/home.html
De gehele geschiedenis van de staat wordt ook hier weer uit de doeken gedaan, maar voor ons was het vooral een plaats van afkoeling. Een zwoele 27 graden vandaag.
Rond drie uur vertrokken we dan richting Philadelphia, maar ook nu werd er gekozen voor een omweg. Via Lancaster, Pa zochten we onze weg, en zonder het echt te weten kwamen we zo te midden de Amisch bevolking terecht. Ge kent ze wel, mannen met lange baarden, vrouwen steeds lang gekleed en zich voort verplaatsen met een paard getrokken koets. Enfin, veel hebben we er niet gezien, maar eentje heeft toch ons pad gekruist en staat in ons foto album.
http://www.800padutch.com/amish.shtml voor meer info.
 
Het was dus al rond 6 uur toen we aankwamen, maar omdat we zagen dat er toch nog wat plaats was in de bagage werd nog een shoppingronde georganiseerd. Rond 9 uur was het weer voorbij voor vandaag.
 
Morgen wordt er uitslapen, We zitten op 20 minuten van downtown Philadelphia en Atlantic City is twee uurtjes rijden


03:39 Gepost door Vanlookjes op reis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Niagra Falls 't was tof de foto's te zien van de Niagra Falls. De herinneringen van 25 jaar geleden toen wij daar waren kwamen terug boven. We zullen het ook nog eens moeten overdoen.
Speciaal volkje hé die Amisch People. Maar ja ze zijn zij ook gelukkig in hun wereldje.
Profiteer nog maar van jullie laatste dagen in de States. En ik hoop dat jullie veel gewonnen hebben bij het gokken, want ik zou niet graag de teveel aan kilo's bagage moeten betalen. Altijd maar shoppen en dan nog niet gesproken van de kilo's die er zullen bij zijn van al dat eten. 't zal serieus dieten worden als jullie terug zijn. Groetjes van ons allemaal.

Gepost door: Christine | 09-08-05

De commentaren zijn gesloten.