11-08-05

New York

Klaar om New York te veroveren na ons lekker ontbijt waarmee we deze morgen begonnen. Hier net naast ons chique hotel staat zo'n typisch afhaalrestaurant in vrachtwagen waar alle limousine driver die hier op de luchthaven moeten zijn hun eten komen halen.
Place to be dus voor het soort toeristen dat we trachten te zijn.
Klaar voor onze reis stappen we hier voor het hotel op ee shuttle die ons naar de busstopplaats op de luchthaven brengt. Vandaar gaat het dan richting metrostation en rond 9.30 komen we aan in Battery Park. De opstapplaats voor de Ferry naar Liberty en Ellis Island.
Even tickets kopen en we zijn vertrokken. Op Liberty is er buiten het Statue of Liberty, dat maar open is voor een beperkt aantal, op voorhand gereserveerde plaatsen, niets anders te doen dan rond het beeld te wandelen en vanuit elke hoek de nodige foto's te nemen.
Daarna terug op de Ferry die ons naar het volgende eiland brengt: Ellis Island : Hier heeft men de gebouwen, die reeds van rond de eeuwwisseling in 1900 dienst deden als opvangcentrum voor de emigranten uit vooral Europa, opnieuw toonbaar gemaakt en als eerbetoon aan de vele miljoenen emmigranten een museum ingericht. Prachtig om zien, en met de introducerende film ben je onmiddelijk in de sfeer van rond 1900. Terug op de Ferry voor het laatste deel terug naar Battery park kunnen we voor het laatst de ideale plaats zoeken voor die foto die we willen.
Ondertussen is het rond 2 uur en we moeten nog iets zoeken om te eten. Geen probleem, keuze genoeg daar rond de opstapplaats van de Staten Island Ferry. In de lokale deli vinden we elk wel wat en voldaan staan we even later terug op straat voor de volgende wandeling die ons via Wall Street en Ground Zero naar de Brooklyn Bridge brengt. Met ondertussen toch wel al pijnlijke voeten beginnen we ook aan die overtocht en we genieten van de onvergetelijke uitzichten die we te zien krijgen. Als we net over de brug zijn worden we opgeschrikt door sirenes die van alle kanten lijken op ons toe te komen. Even verderop is er schijnbaar iemand van de Washington Bridge gesprongen waardoor alle hulp diensten met het grote materiaal komen toegesneld. En de Fire Observer maar fotograferen.
Enkel ladderwagens, engines, BC en duikers van de brandweer en politie komen ter plaatse terwijl de helikopters en de brandweer en politieboten de omgeving op de rivier af zoeken. Het publiek werd op een redelijke afstand gehouden dus na een tijdje gingen we dan maar verder. Op Middagh Street was er nog een brandweerstation met speciale deur en die moest ik ook nog even gaan fotograferen. Op hetzelfde moment kwam engine 201 juist terug van de oproep dus bleef de poort open. Heb dan maar gaan vragen of ze de deur even voor mij wilden sluiten zodat ik dan toch de foto kon nemen.
No Problem, was het antwoord en zo kon dat dan ook gebeuren.
De avond werd afgesloten bij een Italiaans restaurant, Moet een prima plaats zijn geweest want Mr. Hilary Clinton kwam daar ook om haar pizza. (volgens de foto toch)
Rond 8.15 kwamen we moe maar voldaan terug in het hotel zodat we nog wat nieuws op TV konden meepikken, maar tot nu niks meer gehoord van onze jumper.
 
Morgen nog een dagje toeristen

03:54 Gepost door Vanlookjes op reis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

de tijd gaat snel. Profiteer maar nog even voor jullie de terugreis aanvatten, en vergeet voor al niet een beetje zon mee te brengen.
groetjes van ons allemaal

Gepost door: Gino | 11-08-05

De commentaren zijn gesloten.