12-08-05

new york 11 aug 05

Hallo,
hier dan een verslagje van onze laatste volle dag in New York.
Deze morgen een uurtje langer geslapen, maar rond half elf waren we al aan het wandelen in Central Park, deze keer hadden we de shuttle genomen naar La Guardia en daarna de M60 bus tot helemaal downtown, tot in Harlem, daarna waren we overgestapt op de Sub die ons tot aan de noordka nt van Central Park bracht. Na daar een half uurtje te hebben rondgewandeld namen we de bus om een stuk verder downtown te geraken, uiteindelijk stapten we af een stuk verder aan de West Side van Centräl Park, daar werd onze wandeltocht verder gezet,  via een wirwar van wegjes, ongelofelijk wat een groot park dit is,  kwamen we voorbij de Turtle Pond en gingen nadien de Turtle Pond bewonderen vanop .... Castle. Nadien gingen we downtown,  Kitty wou zo graag Rockefellerplaza zien , de plaats waar NBC gehuisvest is, waar Conan O'Brien opgenomen wordt. Voor wie zegt "wie is dat..", waar ook Jay Lenno, Friends, Seinfeld en nog vele andere shows en talkshows bedacht worden. We namen er ook ons middagmaal, chinees, vanwege het gekende probleem, maar denk nu niet dat we altijd hetzelfde gegeten hebben, ze hebben daar zoveel verschillende soorten eten, dat je elke dag iets anders kan kiezen.
Na het middagmaal wandelden we verder richting downtown via 5th en 6th avenue, helemaal opgaand in de massa en opgenomen worden in de aparte sfeer van New York.
We beslisten richting Empire State Building te gaan, onderweg nog wat foto's genomen van de Chrysler Building met zijn typische vorm. Aan de Empire State Building was nog een wachtrij van 1,5 u, dat was een beetje te lang naar ons goesting en toen beslisten we om met de subway naar China Town te gaan, amai wat een hoop volk daar en heel veel winkeltjes met allemaal om te goedkoper  spul, t-shirts, sweatshirts, handtassen,;;; ik kan blijven opsommen. Na China Town zijn we weer richting Times Square gereden , met de sub wel te verstaan, na het nemen van nog wat meer foto's was het tijd voor een avondmaal. We zijn in een Applebee's binnengegaan, Paul had zin in een steak. Wij aten een salade, mmmm...Na het avondmaal waren we zo moe gewandeld dat we het besloten om terug richting het hotel te gaan. Rond 8 u waren we thuis, klaar om de valiezen klaar te zetten en nog wat tv te kijken. Slaap lekker, See U

03:17 Gepost door Vanlookjes op reis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.